Menu Sluiten

Members

ActivitiesCalenderCompetitionNews

Club activiteiten

Clubkampioenschappen

Elk jaar in december organiseren we de clubkampioenschappen.

Ouder / kind Schermen

Samen met je kind schermen? Deze avond is het mogelijk voor een ouder of verzorger om samen met zijn / haar schermkind een les te ervaren. Schermmateriaal van de club is vanavond gratis beschikbaar.
Registratie is niet nodig en deelname is geheel vrijblijvend. De maître laat je via je kind weten wanneer er een avond is waarop ouders en kinderen schermen. Tegen die tijd staat het ook in de kalender.

Let op: draag sportschoenen en gemakkelijke kleding!

Jaarlijkse vergadering

Voor een vereniging is de jaarvergadering een belangrijk moment, waarop besluiten voor het komende jaar genomen worden.
Heeft u hier al vragen en / of opmerkingen over? Dan zijn ze natuurlijk ook van harte welkom bij het bestuur.

Calender

Er zijn geen aankomende evenementen.

Wedstrijden

Wedstrijdschema

Op de website van Nahouw.net vind je een up-to-date overzicht van de meeste nationale en internationale schermtoernooien.

Kijk voor deelname en aanmelden toernooien, wedstrijden en JeugdPuntenToernooi, op Nahouw!

 

Deelname

Wil je deelnemen aan een schermtoernooi voor floret, degen of sabel?

Geef je per mail tijdig op bij het wedstrijdsecretariaat van En Garde. Zowel jeugd- als volwassene schermers worden via deze weg op de juiste manier ingeschreven voor deelname aan zowel nationale- als internationale wedstrijden. De benaming en verdeling in leeftijdscategorieën kun je vinden op onderstaande link.

https://www.knas.nl/sites/www.knas.nl/files/Leeftijdscategorieen2016-2017-1_0.pdf

 

Wedstrijdsecretariaat:

Henri Faber is te bereiken per mail:

 

Jeugd Punten Toernooi

De Jeugd Punten Toernooien (JPT) zijn een serie laagdrempelige toernooien waar jeugdschermers 1 keer per maand kunnen schermen tegen tegenstanders van hun eigen leeftijd en niveau. Voor gewonnen partijen en gemaakte treffers worden punten gegeven waarmee verschillende diploma’s en Brassards worden verdiend. Het is een mooie opstap naar KNAS- toernooien en voor velen de ideale kennismaking met de wedstrijdsport.

En Garde roept alle jeugd op om mee te doen met het JPT om de sfeer te proeven en te ervaren hoe leuk het is om echte wedstrijden te schermen. Je kunt je meten met leeftijdsgenoten van andere schermverenigingen.

Praktische zaken

Wanneer: in principe iedere 3e zaterdag van de maand.In de maanden juli en augustus is er geen JPT. Bezoek voor de meest actuele informatie de site van Nahouw.

Waar: Vele locaties in Nederland; deelnemende verenigingen zijn gastheer; dit kan in Almere zijn, Veldhoven maar ook Apeldoorn. Op de site van Nahouw kun je zien waar de JPT’s plaatsvinden.

Kosten: Je schrijft je in voor € 45,- per jaar.

Tijden: Tussen 12.00 en 12.30 uur inschrijven, om 16.00 uur stoppen we met schermen.

Wil je meedoen geef je dan altijd 10 dagen vóór aanvang van de wedstrijd via de
mail op bij de wedstrijdsecretaris. Die zal je aanmelding doorgeven aan de organisatie van het JPT.

Meer informatie

Meer informatie over de organisatie, kosten van deelname en de uitslagen van de jeugdpuntentoernooien worden meestal enkele dagen na de wedstrijd bijgewerkt en zijn te vinden op de JPT pagina van de Knas.

Jeugd Punten Toernooi op 16.03.2019 in Best: