Menu Sluiten

Start trainingen schermen voor twee groepen jeugd tot en met 18 jaar op donderdag 14 mei

LET OP!!!

In overleg hebben we besloten dat de trainingen vanavond (donderdag 4 juni) op de Internationale School Eindhoven NIET doorgaan, dit i.v.m. de weersomstandigheden.

Namens het Bestuur,

Paul Baats
Voorzitter

 

De regering heeft recentelijk een aantal versoepelingen voor de sport aangekondigd. Deze hebben voornamelijk betrekking op topsport en de jeugd, die weer aangepast kunnen beginnen met trainen. We zijn blij dat hiermee onze jeugd leden buiten kunnen trainen op het terrein van de Internationale School Eindhoven.

Donderdag 14 mei willen we hiermee starten met de twee groepen onder de 18 jaar.

Van 18.30 tot 19.30 uur voor de groep tot en met 12 jaar. Van 20.00 tot 21.15 voor de groep van 12 tot en met 18 jaar
De lestijden zijn ingekort en officieel moet er een half uur tussen de groepen zitten.

Kinderen die willen deelnemen dienen zich aan te melden voor woensdag 13 mei met een mailtje aan paul.baats@gmail.com.

Wat betreft de trainingsinhoud is in overleg met de maîtres, het volgende bepaald:

De trainingslocatie is buiten, vlak bij onze hal, of binnen de atletiekbaan.
Voor de eerste jeugdles (tot 12 jaar) zijn er weinig restricties. De trainer moet alleen wel 1,5m afstand van de kinderen houden. Daarnaast moeten we een afspraak maken dat er geen maskers en kleding worden gewisseld. Als je geen eigen materiaal hebt, zullen we geleend materiaal merken, zodat het door één persoon gebruikt wordt.

In de groep van 12 jaar tot en met 18 jaar kan er niet gespard worden, omdat de 1,5m niet gegarandeerd kan worden. Conditie, kracht, techniek en voetenwerk kunnen echter wel getraind worden. Voor deze groep is dus alleen sportkleding nodig, geen schermkleding, want we kunnen niet tegen elkaar schermen.

We beginnen maar 1 moment per groep per week. Als het te druk wordt, zullen we een tweede moment plannen.
We houden ons aan de regels van het NOC NSF inzake veilig sporten (zie Pdf link). Wie zich niet aan de richtlijnen kan houden, mag de volgende keer niet meer komen.

Onze schermvereniging En Garde en de KNAS volgen de regels van de Rijksoverheid en het RIVM. Een samenvatting van hun mededelingen staan op de website van de Rijksoverheid .

Voor de opgestelde protocollen verantwoord sporten voor kinderen en jeugd https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf  en in English https://nocnsf.nl/media/2792/nocnsf-sports-protocol-english-version.pdf

Laten we er samen het beste van maken in deze ingewikkelde tijd. We zijn blij dat we in ieder geval weer met de jeugd kunnen starten. Op het moment dat we verder kunnen met de andere groepen en met wedstrijden zullen we iedereen uiteraard informeren.

Houd ook deze website, Facebook-groep en Instagram-account in de gaten.

facebookpagina

www.instagram.com/svengarde20

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Paul Baats
Voorzitter En Garde Schermen