Menu Sluiten

Leden

ClubactiviteitenAgendaWedstrijdenNieuws

Club activiteiten

Clubkampioenschappen

Elk jaar in december organiseren we de clubkampioenschappen.

Ouder / kind Schermen

Samen met je kind schermen? Deze avond is het mogelijk voor een ouder of verzorger om samen met zijn / haar schermkind een les te ervaren. Schermmateriaal van de club is vanavond gratis beschikbaar.
Registratie is niet nodig en deelname is geheel vrijblijvend. De maître laat je via je kind weten wanneer er een avond is waarop ouders en kinderen schermen. Tegen die tijd staat het ook in de kalender.

Let op: draag sportschoenen en gemakkelijke kleding!

Jaarlijkse vergadering

Voor een vereniging is de jaarvergadering een belangrijk moment, waarop besluiten voor het komende jaar genomen worden.
Heeft u hier al vragen en / of opmerkingen over? Dan zijn ze natuurlijk ook van harte welkom bij het bestuur.

Agenda

Er zijn geen aankomende evenementen.

Wedstrijden

Wedstrijdschema

Op de website van Nahouw.net vind je een up-to-date overzicht van de meeste nationale en internationale schermtoernooien.

Kijk voor deelname en aanmelden toernooien, wedstrijden en JeugdPuntenToernooi, op Nahouw!

 

Deelname

Wil je deelnemen aan een schermtoernooi voor floret, degen of sabel?

Geef je per mail tijdig op bij het wedstrijdsecretariaat van En Garde. Zowel jeugd- als volwassene schermers worden via deze weg op de juiste manier ingeschreven voor deelname aan zowel nationale- als internationale wedstrijden. De benaming en verdeling in leeftijdscategorieën kun je vinden op onderstaande link.

https://www.knas.nl/sites/www.knas.nl/files/Leeftijdscategorieen2016-2017-1_0.pdf

 

Wedstrijdsecretariaat:

Henri Faber is te bereiken per mail:

 

Jeugd Punten Toernooi

De Jeugd Punten Toernooien (JPT) zijn een serie laagdrempelige toernooien waar jeugdschermers 1 keer per maand kunnen schermen tegen tegenstanders van hun eigen leeftijd en niveau. Voor gewonnen partijen en gemaakte treffers worden punten gegeven waarmee verschillende diploma’s en Brassards worden verdiend. Het is een mooie opstap naar KNAS- toernooien en voor velen de ideale kennismaking met de wedstrijdsport.

En Garde roept alle jeugd op om mee te doen met het JPT om de sfeer te proeven en te ervaren hoe leuk het is om echte wedstrijden te schermen. Je kunt je meten met leeftijdsgenoten van andere schermverenigingen.

Praktische zaken

Wanneer: in principe iedere 3e zaterdag van de maand.In de maanden juli en augustus is er geen JPT. Bezoek voor de meest actuele informatie de site van Nahouw.

Waar: Vele locaties in Nederland; deelnemende verenigingen zijn gastheer; dit kan in Almere zijn, Veldhoven maar ook Apeldoorn. Op de site van Nahouw kun je zien waar de JPT’s plaatsvinden.

Kosten: Je schrijft je in voor € 45,- per jaar.

Tijden: Tussen 12.00 en 12.30 uur inschrijven, om 16.00 uur stoppen we met schermen.

Wil je meedoen geef je dan altijd 10 dagen vóór aanvang van de wedstrijd via de
mail op bij de wedstrijdsecretaris. Die zal je aanmelding doorgeven aan de organisatie van het JPT.

Meer informatie

Meer informatie over de organisatie, kosten van deelname en de uitslagen van de jeugdpuntentoernooien worden meestal enkele dagen na de wedstrijd bijgewerkt en zijn te vinden op de JPT pagina van de Knas.

Jeugd Punten Toernooi op 16.03.2019 in Best:

Nieuws

Wapens van Brabant

Uitnodiging

Wij nodigen je hierbij uit deel te nemen aan de eerste recreatief wedstrijd Wapens van Brabant. Deze vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023 in Sporthal de Vijfkamp te Eindhoven. We beginnen om 10:00 en verwachten klaar te zijn om 16:00.

Doe mee en bevestig je deelname via
als groep of individueel.

Vacature maître

Schermvereniging En Garde zoekt per direct een schermleraar op niveau 3 of 4.

En Garde is een jonge fusievereniging, ontstaan uit de schermverenigingen PSV en Courage. De vereniging heeft vestigingen in Veldhoven en Eindhoven. De vereniging telt op het moment rond 65 leden en is groeiende. We zijn op zoek naar een maître, die op maandag alle lessen kan gaan geven.

Uitslagen Clubkampioenschappen

Wat een leuke clubkampioenschappen met allemaal winnaars en enthousiaste deelnemers! Vic en Maryam bedankt voor de organisatie!

Uitslagen clubkampioenschappen 2022 zijn als volgt (donderdag 14 juli, sabel)

Sabel Benjamins
1 Alvaro
2 Suzanne
3 Fender

Sabel Pupillen en Cadetten
1 Enrique
2 Mert
3 Cedric

Sabel Senioren
1 Brian
2 Mees
3 Sophia

 

 

 

 

Geen trainingen in de zomervakantie

Van 23 juli tot en met 4 september 2022 zijn er geen trainingen, de sportzalen zijn gesloten. Op 5 september beginnen de trainingen weer.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn dit jaar gezamenlijk in Eindhoven! Kom graag allemaal! 7 juli floret voor alle schermers en 14 juli sabel voor alle schermers. Leden tot en met 17 jaar vanaf 18.30 uur. Senioren vanaf 20.00 uur ook extra voor degen naast floret en sabel. De pools worden opgesteld door Vic, met dank! Veel schermplezier!

Schermdemonstraties op 6 juni bij kasteel Heeze

Op Tweede Pinksterdag van 11.00 tot 16.00 uur geven we tijdens ‘de dag van het Kasteel’ demonstraties van schermwedstrijden. Leuk om naar te kijken en ook leuk het eens te proberen, samen met de schermers van En Garde!